WEDSTRIJDVERSLAGEN

Activia 1 - Helios 1 (1-3)

Activia verliest ook van Helios

Activia kon de negatieve serie resultaten thuis tegen stadgenoot Helios niet tot staan brengen en ging opnieuw onderuit. Na 90 minuten niet al te hoogstaand voetbal stond er 1 – 3 op het scorebord en dat was ook wel verdiend.

Het had, zoals altijd, ook anders kunnen lopen. De 0 – 1 achterstand bij rust (waarbij aan de goal een duwfout op Guus Leerkes wel werd waargenomen door assistent Schoolderman maar diens signaal werd niet over genomen door de arbiter van dienst) werd kort na rust toch wel verrassend teniet gedaan door de beste man aan Activia zijde, Bart Wippert. Hij frommelde een voorzet van Michiel Mikkers over de lijn. Was deze gelijke stand wat langer op het bord blijven staan dan had er allicht een resultaat in gezeten voor de ploeg van trainer Hulshof; die nog altijd wordt geteisterd door blessureleed bij spelers in de as. De angst die we vorige week al hadden om de blessure bij Dennis Wennink beek werkelijkheid; een afgescheurde kruisband betekent een lange revalidatie en waarschijnlijk ook een afscheid van prestatief voetbal op selectie niveau.

De 1 – 1 werd echter al heel snel gevolgd door een nieuwe voorsprong voor de gasten. Doelman Winter verkeek zich op een corner waarna er eenvoudig binnen kon worden gekopt. Deze hernieuwde, en veel te snelle, tegengoal doofde het elan waarvoor de gelijkmaker had kunnen zorgen. De moed zakte her en der bij spelers in de schoenen en wat volgde was een wat plichtmatig laatste half uur. De relatieve rust werd slechts onderbroken door de 1 – 3 na zwak ingrijpen aan de zijkant van de 16 waardoor de aanvaller vrij kon inschieten.

Voor het doel van Helios ontstond amper nog gevaar; over de hele wedstrijd waren er nauwelijks kansen te noteren. Het meest opvallende moment, naast de goal uiteraard, was een kopbal van Jarle Visser in de eerste helft die de keeper in de lucht klopte maar de bal net voor de lijn weggewerkt zag worden. Helios creëerde ook niet heel veel, maar was wel een stuk dreigender en stond bovendien bijna de hele wedstrijd op voorsprong waardoor de noodzaak bij de gasten ook wat minder was.

Opnieuw een nederlaag dus voor Activia dat nog altijd kan leunen op de marge die in de eerste periode werd opgebouwd op de onderste drie ploegen. Het wordt echter wel tijd dat we weer eens punten gaan pakken! Volgende week is het Carnaval dus voetballoos weekend; de week erna komt Witkampers op bezoek.

Activia 1 - SP Lochem 1 (3-4)

Robur et Velocitas 1 - Activia 1 (2-0)

Activia 1 - Helios 1 (1-3)

SV Zwolle 1 - Activia 1 (1-0)