WEDSTRIJDVERSLAGEN

SV Vaassen 1 - Activia 1 (6-1)

Activia beleeft offday in Vaassen

Na 3 achtereenvolgende overwinningen in de competitie leed Activia 1 vandaag weer eens een nederlaag. En zoals al eerder bleek in deze competitie: als de mannen van trainer Hulshof verliezen dan doen ze dat “goed”.

Er moest weer flink geschoven worden in de Activia elf want naast de al langer afwezigen hebben sinds vorige week ook Michiel Mikkers en Niels Achtereekte zich in de ziekenboeg gemeld. Er stond nog steeds een aardig elftal maar het aantal afwezigen begint zich toch te wreken.

Het begin was hoopgevend want binnen het kwartier kwam Activia op voorsprong. Na een prima steekbal van Michael Hubner kwam Bart Wippert vrij voor de Vaassen doelman en hij rondde beheerst af.  Tegen de als stug en vooral verdedigend sterk bekend staande Vaassense ploeg was dat precies wat gewenst was. Immers, op achterstand gekomen moesten zij initiatiefnemen en ruimte gaan weggeven. Daar kwam echter niet veel van terecht en dat kwam vooral doordat Activia alle grip op de wedstrijd kwijt raakte; en ook niet meer terug kreeg. Uit een strafschop na ongelukkig hands; een knap hard en laag afstandsschot en gepruts in de defensie stond erbij rust opeens een 3 – 1 achterstand op het scorebord.

Na rust en een tactische omzetting leek Activia weer terug te kunnen komen in de wedstrijd maar gecreëerd werd er amper iets (een goede schietkans van Wouter Klein Velderman; veel meer was er niet te noteren). Gaandeweg verdween het laatste beetje overtuiging uit de ploeg en in het laatste half uur moeten de Vaassen aanvallers zich in een schiettent hebben gewaand; zo veel kansen werden er uitgespeeld. Uit de hele rits mogelijkheden werd nog 3 x gescoord en zo eindigden we op deze koude en sombere zondagmiddag op 6 – 1.

Dat doet zeer, natuurlijk. Het zijn echter niet meer dan drie punten. Bij de ploegen die de prijzen gaan verdelen zullen wij niet horen aan het einde van de rit. Als we bij de onderste 4 of 5 ploegen weten weg te blijven dan is dat prima. Vandaag werd wel duidelijk dat als je in deze derde klasse niet thuis geeft; dat dit keihard wordt afgestraft.

Nog drie (pittige) potjes voor de korte winterstop. Volgende week komt koploper Turkse Kracht op bezoek op de Schoapenwei. Kijken of er een stuntje inzit!

Epe 1 - Activia 1 (5-2)

Activia 2 - Victoria Boys 2 (3-3)

Activia 1 - Turkse Kracht 1 (1-1)

SV Vaassen 1 - Activia 1 (6-1)