WEDSTRIJDVERSLAGEN

Activia 1 - SV Vaassen 1 (1-2)

Activia laat het afweten tegen Vaassen

Na de gewonnen wedstrijd van donderdag tegen de Witkampers was lijfsbehoud voor Activia 1 nabij maar in de wedstrijd van vandaag tegen Vaassen wist de ploeg niet het daarvoor benodigde resultaat te behalen. Of het toch wat vermoeidheid was na de energie vretende pot van donderdag of het ontbreken van met name de aanvallend vaak belangrijke spelers vandaag: feit is dat de ploeg heel veel moeite had om daadwerkelijk in de wedstrijd te komen. Gedurende een minuut of 70 werd er vooral achter de tegenstander en de feiten aangelopen en die tegenstander was vandaag goed genoeg om het hen aangeboden initiatief met beide handen aan te nemen.

Wellicht had het anders kunnen lopen als één van de weinige kansen in de openingsfase was benut (Wouter schoot hard via de handen van de keeper op de lat); dat had de ploeg misschien over het dode punt heen geholpen. De eerste goal viel echter aan de andere kant (knullig zoals de enige verdediger tegen de andere aan schoot waarna de tegenstander een vrije kans kreeg). Deze 0 – 1 was ook de ruststand.

Niet lang na rust werd het 0 – 2 en opnieuw zag dit er ongelukkig uit. Een opeen schakeling van foute passes, aannames en keuzes gaf een Vaassen speler een vrije schietkans van randje 16 en hij wist de hoek achter Danny Blanken te vinden. In de laatste 20 minuten wist Activia eindelijk wat druk op het doel van de tegenstander te ontwikkelen en via de voet van Guus Leerkes werd de stand op 1 – 2 gebracht. Hierna kreeg Activia via de ingevallen Glenn Aalderink nog een enorme kans op de gelijkmaker (keeper was uitgespeeld maar het schot werd gekeerd door één van de verdedigers op de lijn) en omdat Vaassen aan de andere kant enkele uitgespeelde kansen liet liggen was de slotfase spannend. Gescoord werd er echter niet meer en zo boekte Vaassen een over de hele wedstrijd verdiende overwinning.

Om nacompetitie te ontlopen moet Activia alleen Albatross nog voor zien te blijven. Heeten en Zwolle kunnen ons niet meer voorbij. Het verschil is vijf punten dus als Activia de laatste twee wedstrijden verliest en Albatross wint ze beide dan is het niet de ploeg uit Ugchelen maar Activia dat de competitie ongewenst verlengd zal zien worden. Volgende week op het programma: Activia tegen Albatross…

Dat wordt dus weer een belangrijk en spannend potje!

Activia 1 - Albatross 1 (3-0)

Activia 1 - SV Vaassen 1 (1-2)

Activia 1 - Witkampers 1 (4-3)

Activia 1 - Wijhe '92 1 (1-3)