WEDSTRIJDVERSLAGEN

Heeten 1 - Activia 1 (3-3)

Activia sluit de competitie af met een gelijkspel in Heeten

Na zich op de voorlaatste speeldag veilig te hebben gespeeld in de derde klasse B moest de laatste competitiewedstrijd nog gespeeld worden tegen het onderaan staande Heeten. Die ploeg had nog een theoretische kans om directe degradatie te ontlopen en zich te plaatsen voor de nacompetitie voor handhaving maar Activia was vandaag niet van pan de punten zo maar weg te geven.  Sterker nog, Activia had haar zinnen gezet op het verbeteren van de positie in de eindstand en had daarvoor een resultaat nodig om KCVO van de 10e plek te verdrijven.

Er ontspon zich een open wedstrijd met voldoende ruimte om te voetballen voor beide ploegen en kansen in overvloed voor de beide goals. Bij Activia ontbrak begrijpelijkerwijs net dat laatste beetje scherpte nu er geen druk op de wedstrijd stond. En Heeten deed erg haar best om de ruime overwinning te behalen die ze nodig hadden maar dat zat er nooit in.

Activia kwam tot drie keer toe op voorsprong in deze wedstrijd en dat dit uiteindelijk niet leidde tot de volle winst zullen we dan maar toeschrijven aan het ontbreken van de echte druk. Al vroeg in de wedstrijd werd het 0 1 door een strafschop van Guus Leerkes (overtreding op Jay-Jay) en halverwege de eerste helft werd het gelijk. Via Wouter Hameka werd het 1 2 maar vlak voor rust werd het opnieuw gelijk.

Na rust werd het al heel snel 2 3 door Bart Wippert (na een prachtige pass van Wouter) maar opnieuw werd het weer gelijk, nu via een strafschop van Heeten. In de slotfase drong Heeten aan (concurrent Zwolle stond op achterstand dus er was nog wat mogelijk voor ze) maar doelman Carst Winter keepte een uitstekende wedstrijd en was een voortdurende sta in de weg voor de Heetenaren. Aan de andere kant waren de Activia aanvallen even zo vaak dreigend maar ook deze werden niet meer doeltreffend afgerond. Zo eindigde de wedstrijd in 3 3 en doordat KCVO ruim verloren had werd die ploeg (op doelsaldo) gepasseerd in de eindstand.  De uiteindelijke 10e plaats is gewoon een prima resultaat voor de promovendus die dit seizoen met veel blessureleed kampte. Niet toevallig was de eerste periode, met een fitte selectie, de meest succesvolle en begonnen de resultaten tegen te vallen toen er spelers weg vielen. En evenmin toevallig is het dat de resultaten weer beter werden toen er spelers terug keerden van blessureleed.

Spelers en staf verdienen een groot compliment voor de wijze waarop met tegenslagen werd omgegaan. Weggespeeld werd de ploeg bijna nooit (alleen Wijhe en Helios uit) en de spelopvatting was altijd positief. Er is niemand geschorst geweest vanwege 5 gele kaarten (ook heel positief) en we nemen met een heel goed gevoel afscheid van dit seizoen en trainer Sander Hulshof die uitstekend werk heeft geleverd bij onze vereniging.

Een speler van het jaar of iets dergelijks; daar doen we eigenlijk nooit aan. Deze keer wil ik echter toch Jarle Visser extra noemen. Onze rechtsback heeft dit seizoen als enige geen minuut gemist en was bovendien in aanvallend opzicht met 8 doelpunten erg belangrijk.

Fijne zomer allemaal!

Activia 1 - Diepenveen 1 (0-1)

Activia 1 - Robur et Velocitas 1 (1-1)

Colmschate '33 1 - Activia 1 (3-4)