WEDSTRIJDVERSLAGEN

Activia 1 - Wijhe '92 1 (1-3)

Activia weet niet te stunten tegen Wijhe ‘92

De eerste van vier achtereenvolgende thuiswedstrijden was op papier ook de lastigste van die vier: de ploeg die door velen wordt gezien als de gedoodverfde kampioen kwam op bezoek.

Activia kampt nog steeds met veel personele problemen en de verwachtingen waren dan ook niet hoog gespannen. Vanaf minuut één waren het ook de gasten uit Wijhe die het initiatief namen; overigens zonder tot kansen te komen. Sterker: de eerste was voor Activia. Een goede actie van Wouter Klein Velderman over de rechterkant werd besloten met een voorzet die door Jay-Jay Keijzerswaard knap tegen de onderkant van de lat werd geschoten. Als het meezit dan valt zo’n bal binnen; als het niet mee zit niet. En als het echt tegenzit dan ligt de bal 30 seconden later in je eigen net. Dat is een beetje de fase waar Activia in zit. Maar van Calimero gedrag houden we niet. Uiteindelijk is het ook een kwestie van kwaliteit. En toen Wijhe na 20 minuten ook al de 0 – 2 liet aantekenen dreigde een grote nederlaag; slecht voor het vertrouwen en de spirit.

Activia wist zich echter met veel energie en arbeid langzaam in de wedstrijd te knokken en zeker in de tweede helft, na een aanvallende wissel en een tegenstander die gas terug nam, ontspon zich zowaar een echte wedstrijd. 20 minuten voor tijd wist de eveneens ingevallen Glenn Aaldering een knappe actie van Guus Leerkes af te ronden voor de 1 – 2 en in het laatste kwartier was een stuntje in de vorm van een puntendeling dichtbij. In de absolute slotfase toen Activia de defensie steeds vaker onderbemand liet wist de efficiënte tegenstander te profiteren door een makkelijk gegeven vrije trap (uitstekende, jonge scheidsrechter overigens vandaag!) fraai in de kruising te schieten.

Een 1 – 3 nederlaag dus uiteindelijk; maar wel één met perspectief zoals dat dan heet. Activia weerde zich kranig en had zelfs enige tijd uitzicht op een punt. De tegenstander heeft echter een kwalitatief sterkere ploeg en won verdiend. In de komende wedstrijden op eigen terrein, tegen Witkampers, Vaassen en Albatross moeten nieuwe en wellicht meer kansrijke pogingen worden gedaan om de broodnodige punten te behalen.

Activia 1 - Albatross 1 (3-0)

Activia 1 - SV Vaassen 1 (1-2)

Activia 1 - Witkampers 1 (4-3)

Activia 1 - Wijhe '92 1 (1-3)