WEDSTRIJDVERSLAGEN

Activia 1 - Witkampers 1 (4-3)

Activia weet eindelijk weer eens te winnen.

18 november 2018; dat was de dag dat Activia 1 voor het laatst een competitiewedstrijd winnend wist af te sluiten. De fraaie klassering na de eerste periode in het linker rijtje was al enige tijd ingeruild voor een plek net boven de degradatie plaatsen waar de ook niets bijster succesvolle staartploegen ons in het vizier kregen. De reden voor de terugval? Ik heb al vaak het bizar aantal blessuregevallen aangehaald. Dat zat erg tegen; net zoals het kwartje in bepaalde wedstrijden soms net de verkeerde kant op viel. Uiteindelijk is het ook een kwestie van kwaliteit; er zijn een aantal ploegen in deze derde klasse gewoonweg beter dan Activia 1 en dat is geen schande. De tijdelijk hoge klassering na een wedstrijd of 10 was sterk vertekend; dat wist iedereen.

Met een goede wedstrijdinstelling en strijdlust kun je veel compenseren en daarnaast moet je ook altijd het geloof houden dat het goed gaat komen. Dat geloof is, en was er. De juiste instelling was er op deze donderdagavond ook. En de ploeg kreeg deze week een kwaliteitsinjectie met de terugkeer van enkele gekwetsten. Een enkeling in de basis (Bas Tieman en Bart Wippert waren erg belangrijk); anderen konden weer een plekje op de bank innemen om van daaruit een rol te kunnen spelen.

De inhaalwedstrijd op donderdag was tegen Witkampers; een ploeg die hoop had op een plekje in de nacompetitie voor promotie en daarvoor drie punten nodig had. Daar leken ze hard naar op weg want na een half uur stond er 0 – 2 op het scorebord. De gasten speelden makkelijker; vonden steeds de vrije man en waren effectief voor het doel. Zo leek het een verloren avond te worden voor de ploeg van trainer Hulshof. Echter direct na de 0 – 2 scoorde Activia via Michael Hubner op een voorzet van Bart Wippert aan de andere kant en mede daardoor kantelde de wedstrijd. Met veel gezonde strijdlust en agressie en fanatiek aangestuurd vanaf de bank kwam de tegenstander in de problemen en gedurende minuut 30 – 75 was Activia op zijn minst gelijkwaardig, misschien wel beter dan de gasten.

Snel na rust wist Wouter Hameka op fraaie wijze (de stift waar hij zoveel op oefent….) de gelijkmaker aan te tekenen en op de snel donker en natter wordende Schoapenwei werden de Witkampers al maar gefrustreerder omdat hun goede voetbal en dominantie uit het eerste half uur totaal verdwenen was. De linksback vergreep zich aan een doorbrekende tegenstander en zag zijn tweede gele kaart. De ingevallen speler die zijn positie in kwam nemen zag zelfs binnen een kwartier al twee keer geel en moest er dus ook al weer af. Intussen had rechtsback Jarle Visser de thuisploeg van dichtbij op voorsprong geschoten en een kwartier voor tijd zelfs op 4 – 2. Een ouderwetse roei vanaf eigen helft vloog richting het doel van de tegenstander waar de keeper de situatie zwaar onderschatte en zich niet meer kon corrigeren. Een curieuze goal maar uiteraard zeer welkom!

Witkampers toonde echter veerkracht en slaagde er met 9 man in om tegen te scoren via een boogbal waar dit keer de Activia doelman (verder een prima optreden!) zich iets op verkeek. Ook bij Activia moest er een speler met 2 x geel af (Jeroen Mentink) en zo werd de slotfase nog erg spannend. Beide ploegen kregen nog prima kansen maar gescoord werd er niet meer en zo eindigde deze enerverende kraker in een 4 – 3 overwinning. Met nog drie wedstrijden te gaan is directe handhaving nu dichtbij; maar nog niet gerealiseerd! Zondag tegen Vaassen weer vol aan de bak; dan kan met een goed resultaat ontspannen aan de laatste twee wedstrijden worden begonnen.

Heeten 1 - Activia 1 (3-3)

Activia 1 - Albatross 1 (3-0)

Activia 1 - SV Vaassen 1 (1-2)

Activia 1 - Witkampers 1 (4-3)