WEDSTRIJDVERSLAGEN

Activia 1 - Colmschate '33 1 (3-2)

Activia knokt zich langs Colmschate

Activia kreeg vandaag stadgenoot Colmschate op bezoek. Normaal gesproken een weerzien met oude bekenden op het veld maar vandaag was dat maar in beperkte mate het geval. Colmschate heeft door gestopte en geblesseerde spelers een behoorlijk jasje uit gedaan en bracht een erg jeugdige ploeg binnen de lijnen. Toch waren zij het die de wedstrijd in eerste instantie domineerden want Activia (dat organisator en aanjager Frank Oosterwegel moest missen) kwam maar moeizaam op gang.

Na amper 7 minuten werd het al 0 – 1 toen een voorzet op maat werd in gekopt door Kamperman Leferink; één van de weinige spelers van de tegenstander die al wat langer meedoet. Niet al te lang daarna werd een schot van buiten de16 gekeerd door de paal. In een fase waarin Activia alle duels en alle tweede ballen op het middenveld verloor. Wie iets van voetballen weet, weet ook dat als dat gebeurt je alleen maar achter de tegenstander en de feiten aanloopt. Was de 0 – 2 gevallen dan was het allicht een heel moeilijk verhaal geworden. Die viel echter niet (afgezien van het reeds benoemde schot op de paal werd ook niet veel gecreëerd door Colmschate overigens.) En langzamerhand groeide Activia in de wedstrijd. Na het verslapen eerste half uur werden opeens meer duels gewonnen; werd vaker een identiek shirt gevonden in de opbouw en werden de aanvallers bal-vaster en dreigender. Zo’n 10 minuten voor rust werd de gelijkmaker op het bord gezet na een knappe actie van Bart Wippert die Michiel Mikkers vrij voor de Colmschater doelman zette. De spits faalde niet en dat was de opmaat voor een sterke laatste fase van de eerste helft waarin Activia enkele keren dicht bij de 2 – 1 kwam.

Die voorsprong had direct na rust wel op het bord moeten komen toen Wouter Hameka op rechts doorbrak en de bal panklaar legde voor opnieuw Mikkers (die Bart Wippert nog in zijn rug had). Voor het open doel schoot Mikkers echter naast en deze misser dreunde nog enige tijd door. Activia was in de tweede helft wel duidelijk de boven liggende partij maar had moeite om dit in de score tot uiting te brengen. En toen 20 minuten voor tijd spits Mikkers zich blesseerde aan de lies en zich moet laten vervangen leken de kansen voor Activia nog meer te slinken.

Onder impuls van de ingevallen Siebe Koers echter werd met nieuwe energie het doel van Colmschate onder vuur genomen. Een kwartier voor tijd wist Guus Leerkes (na rust veel beter dan ervoor) heel attent een voorzet van de steeds dreigende Michael Hubner binnen te tikken en nadat de Colmschate doelman eerst Siebe van scoren had weten af te houden was het even later Jarle Visser die na een prachtige actie van Siebe wel de rebound wist af te ronden. Zo stond er een geruststellende 3 – 1 voorsprong op het bord en toen de druistige spits van Colmschate na twee vlot na elkaar opgelopen gele kaarten naar de kant moest leek de wedstrijd gespeeld. Een minuut of 6 voor tijd werd het echter onverwacht 3 – 2 na een schot van afstand dat dankzij een gemene stuiter iedereen verraste en zo ontstond toch nog een spannende slotfase. In de 6 minuten blessuretijd kwam echte geen verandering meer in de score en zo kon Activia opnieuw een driepunter bijschrijven. Na 8 wedstrijden staat de ploeg met 16 punten op de derde plaats en dat is reden tot veel tevredenheid. Volgende week gaan we op bezoek bij mede promovendus Vaassen dat het eveneens erg goed doet tot op heden.

Epe 1 - Activia 1 (5-2)

Activia 2 - Victoria Boys 2 (3-3)

Activia 1 - Turkse Kracht 1 (1-1)

SV Vaassen 1 - Activia 1 (6-1)