WEDSTRIJDVERSLAGEN

SP Lochem 1 - Activia 1 (3-0)

Activia onderuit in Lochem

Het eerste competitieweekend na de korte winterstop leverde Activia een 3 0 nederlaag op. Dat die winterstop zo kort was betekende helaas dat de eind 2018 zo gehavende selectie van trainer Hulshof nog niet bepaald weer op volle oorlogssterkte was. De basis elf kende daarom enkele verrassende namen en ook de tactiek was vandaag duidelijk aangepast.

Thuisclub Lochem kreeg veel de bal en kon optisch domineren onder andere door vaak de crossbal in de breedte van het middenveld te gebruiken. Activia stond dit ook toe en wist het aantal kansen voor de tegenstander te beperken. En keer dook een aanvaller vrij op voor doelman Winter maar hij lepelde de bal over het doel heen. Ook een vrije kopkans werd onbenut gelaten. Aan de andere kant kreeg Dennis Wennink een aardige kans maar zijn schot werd knap uit de hoek gehaald door de Lochem-keeper. Waar we met 0 0 de rust in leken te gaan viel er toch een doelpunt. Er ging een fraaie aanval aan vooraf waarbij aan het eind de verdedigers een man te kort kwamen waarna de aanvaller simpel kon binnen schuiven.

Na rust kwam junior Lars Hekkert binnen de lijnen en verhuisde Machiel Oosterwegel (verrassend in de basis en op het middenveld begonnen na een roerige periode) naar zijn vertrouwde linksachter positie. De omzettingen leken Activia goed te doen want de ploeg kreeg een steeds groter aandeel in de wedstrijd. Dit leverde ook kansen op; zo kreeg Arjen Evers een goede schietkans maar zijn schot kwam niet uit de verf en even later knalde Bart Wippert net naast de kruising. Aan de overkant kwamen de Lochem aanvallers wat minder aan bod maar een vlammend afstandsschot op de lat deed de (weinige) thuissupporters opleven.

Een half uur voor tijd kwam de, nog niet geheel herstelde, spits Michiel Mikkers in het veld om Arjen Evers af te lossen in een periode waarin Activia serieus aanspraak leek te gaan maken op een punt. Handenbinder als Mikkers is leverde dit meteen onrust op in de Lochem defensie maar uiteindelijk werd de Lochem doelman toch te weinig aan het werk gezet. Daarvoor was de laatste pass in een aantal hoopgevende situaties steeds te onnauwkeurig. Daarnaast had ook Activia pech met een schot op de lat; hiervoor was Guus Leerkes verantwoordelijk uit een vrije trap van net buiten de 16.

Een minuut of 12 voor tijd viel de beslissing aan de andere kant. Bas Tieman miste net de bal en raakte zijn tegenstander; een strafschop was het gevolg. Deze werd met veel overtuiging binnen geschoten en daarmee was de strijd wel gestreden. Zeker toen Guus Leerkes hard met zijn hoofd tegen dat van een tegenstander botste waarna beiden werden afgevoerd. De laatste minuten hadden toen niet meer gespeeld hoeven worden maar dat gebeurde toch. 20 seconden voor het definitief affluiten werd ook nog de 3 0 gemaakt door Lochem en daarmee was het dus afgelopen.

Volgende week; als de winter geen roet in het eten gooit; komt het onderaan staande KCVO op bezoek op de Schoapenweide.

Turkse Kracht 1 - Activia 1 (4-1)

Activia 1 - Epe 1 (1-1)

Helios 1 - Activia 1 (8-0)

Activia 1 - SP Lochem 1 (3-4)