WEDSTRIJDVERSLAGEN

Activia 1 - Albatross 1 (3-0)

Activia speelt zich met ruime zege veilig

Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen kwam Albatross op bezoek. Die ploeg had voorafgaand aan de wedstrijd 5 punten minder en zou met een overwinning veel druk op de laatste wedstrijd kunnen leggen.

Trainer Sander Hulshoff had voor deze wedstrijd weer de beschikking over Jeroen Mentink, Bart Wippert en Michael Hubner die vorige week allen ontbraken en dit deed de ploeg duidelijk goed. De eerste helft kenmerkte zich door weinig kansen en veel spanning. Beide ploegen slaagden er zelden in om de vijandelijke doelman onder vuur te nemen en de 0 0 was dan ook een logische ruststand.

Na rust zette Activia duidelijk een tandje bij in een poging de zo gewenste zege af te dwingen. Albatross (dat gedurende de hele wedstrijd verrassend tam speelde) had hierop geen antwoord en nu ontstonden er ook kansen. Michael Hubner was er met een artistieke hakbal al dichtbij maar trof 10 minuten na rust wel doel. Met een prachtige halfvolley naar de verre kruising liet hij de doelman kansloos en toen niet lang hierna Jarle Visser een scherpe vrije trap van de weer sterk spelende Jay-Jay van Keijzerswaard binnen kopte was de strijd gestreden. Albatross trachtte zonder veel overtuiging druk te zetten op de defensie van Activia maar die wist voor het eerst in deze competitie (!) de 0 te houden. Doelman Danny Blanken werd eigenlijk nooit in de problemen gebracht en daarvoor verdient de verdedigende organisatie een compliment.

Van de door de tegenstander geboden ruimte wisten de Activia voorwaartsen aanvankelijk niet te profiteren (al trof Bart Wippert de paal) maar vlak voor tijd was het Michiel Mikkers die na een rush van de zeer gedreven spelende Guus Leerkes de 3 0 binnen schoot. De afscheid nemende Frank Oosterwegel was toen al met een publiekswissel naar de kant gegaan. Frank heeft bijna 500 wedstrijden voor Activia 1 gespeeld en was (is) een enorm belangrijke speler in de organisatie en de kleedkamer. Hij zal gemist worden in Activia 1!

De sportieve wedstrijd werd snel na de 3 0 afgefloten en er ontstond een spontaan feestje nu duidelijk was dat het derde klasse-schap was veilig gesteld. Een knappe prestatie van de ploeg na een door veel blessures geteisterd seizoen. Volgende week nog een ontspannen wedstrijd bij Heeten; vervolgens de sixday en dan lekker op vakantie!

Heeten 1 - Activia 1 (3-3)

Activia 1 - Albatross 1 (3-0)

Activia 1 - SV Vaassen 1 (1-2)

Activia 1 - Witkampers 1 (4-3)