WEDSTRIJDVERSLAGEN

Turkse Kracht 1 - Activia 1 (4-1)

Gifbeker is nog niet leeg voor Activia.

Op deze warme 2e Paasdag mocht Activia op bezoek bij Turkse Kracht; een ploeg die stevig in het linker rijtje is geposteerd en stiekem kijkt naar een plek in de nacompetitie om te strijden om promotie. Activia kampt nog altijd met veel blessuregevallen maar kon vandaag in ieder geval weer beschikken over het gewenste middenveld dat (versterkt met Wouter Klein Velderman) de strijd kon aangaan met de tegenstander. Hoe frustrerend is het dan dat van die 4 middenvelders er binnen 20 minuten al weer 2 gedwongen gewisseld moeten worden omdat ze niet verder kunnen. Daar kan je de moed echt van in de schoenen zakken.

Toch gebeurde dat niet direct. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van trainer Sander Hulshof op voorsprong toen een niet al te ingewikkeld afstandsschot van Jay-Jay van Keijzerswaard door de TKD doelman niet goed werd ingeschat waarna hij de bal uit het net mocht halen. Gedurende deze eerste helft gaf Activia prima partij; het wist de tegenstander te frustreren en die kwam amper in de buurt van doelman Blanken.

Na rust zette de thuisploeg nog een tandje bij en zette het de gasten vast op de eigen helft. Het had echter nadrukkelijk de hulp van Activia nodig om het tij te keren. Eerst was er slordig balverlies op het middenveld (met de defensie uit positie) dat op het randje van buitenspel werd afgestraft en de 2 1 viel na een duel op het middenveld waarbij Frank Oosterwegel de bal het laatste raakt en die richting het eigen doel zag vliegen. Doelman Blanken was bang dat hij met een vrije trap bestraft zou worden als hij de bal met de handen zou beroeren en besloot de bal weg te trappen. Op het harde veld kreeg de bal echter een dermate onverwachte stuit mee dat hij de bal compleet miste en zo werd er wel heel ongelukkig een achterstand opgelopen.

Gesteund door de voorsprong ging de thuisploeg makkelijker voetballen en in het laatste kwartier wisten ze nog twee keer te scoren na goede aanvallen over de zijkant. Voor Activia rest niets anders dan opnieuw de wonden te likken, zich op te richten om aanstaande zondag op eigen veld de strijd aan te gaan met kampioenskandidaat Wijhe. Daarna volgen nog 3 thuiswedstrijden; en we hebben nog altijd goede hoop dat uit deze serie voldoende punten worden gehaald om het klasse behoud te gaan vieren.

Turkse Kracht 1 - Activia 1 (4-1)

Activia 1 - Epe 1 (1-1)

Helios 1 - Activia 1 (8-0)

Activia 1 - SP Lochem 1 (3-4)