WEDSTRIJDVERSLAGEN

Colmschate '33 1 - Activia 1 (5-3)

Activia verliest doelpuntrijk duel in Colmschate

In deze rommelige fase van de competitie, met veel afgelastingen en vaak lastige omstandigheden om te trainen, moest Activia op bezoek bij de buren van Colmschate ’33. Trainer Hulshof heeft zijn selectie weer aardig compleet; alleen doelman Jory Visch en middenvelder Frank Oosterwegel zijn nog afwezig. Dat betekende dat er weer wat te kiezen viel en dat is natuurlijk positief. Ook de tegenstander heeft ten opzichte van de eerdere wedstrijd van half november een ander gezicht gekregen; de terugkeer van enkele routiniers heeft de ploeg veel strijdbaarder gemaakt en de resultaten van de laatste maanden laten dat duidelijk zien.

Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisploeg. Het had veelvuldig de bal en kwam ook enkele keren dreigend door. Toen de openingstreffer uit bleef kroop Activia langzaam uit de schulp en begon ook aan de deur van het doel van de tegenstander te kloppen. Daarin bleek het effectiever dan de opponent want dit leverde wel een goal op. Een prachtige, snel genomen vrije trap van Michael Hubner verraste de defensie inclusief keeper en Bart Wippert kon de 0 – 1 binnen tikken. Niet veel later was het bijna 0 – 2; opnieuw werd de achterhoede verrast (dit keer na een verre inworp van Guus Leerkes) maar nu kon de inzet van Michiel Mikkers nog net worden geblokt.

In het laatste kwartier voor rust vielen er nog 3 doelpunten te noteren. Eerst kwam Colmschate op gelijke hoogte met een enorme frommelgoal; meteen daarna nam Activia weer de leiding via Michael Hubner (na voorbereidend werk van Mikkers) en de ruststand werd op 2 – 2 bepaald nadat een corner werd ingekopt door spits Van ’t Hof.

Na rust werd middenvelder Klein Velderman vervangen door aanvaller Hameka waardoor de ploeg, ook al was dat eigenlijk niet de bedoeling, vaak met vier aanvallers kwam te spelen. Op het middenveld kwam de ploeg nu minder in de duels en veel tweede ballen waren voor de tegenstander. Uit het gecreëerde overwicht werd na een uur de 3 – 2 gescoord en daarmee kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 4 – 2 en die treffer mag de scheidsrechter voor zich opeisen die glaszuiver buitenspel negeerde en zijn assistent; zonder enige aanleiding; liet staan. Een opmerkelijke beslissing van de beste man die zoals vaak op een meter of 40 van de situatie af stond.

Activia zette zich over de teleurstelling en frustratie heen en perste er nog een slotoffensief uit in een poging een resultaat uit Colmschate mee te nemen. De sterke Mikkers kopte een voorzet van Guus Leerkes binnen voor de 4 – 3 en miste daarna nog enkele keren (en schoot daarbij onder andere tegen de binnenkant van de paal waarna de bal pardoes in de handen van de keeper rolde). Het gelijke spel dat er wel in zat kwam er niet en met het allerlaatste balcontact van de wedstrijd werd de eindstand nog op 5 – 3 bepaald.

Volgende week; als de weergoden het toelaten, komt koploper Wijhe ’92 op bezoek. Weer een mooie uitdaging voor de rood-witte ploeg!

Colmschate '33 1 - Activia 1 (5-3)

SP Lochem 1 - Activia 1 (3-0)

Epe 1 - Activia 1 (5-2)

Activia 2 - Victoria Boys 2 (3-3)