• Met nog de bijsmaak in de mond van de twee gevoelige nederlagen, was het Activia publiek vandaag vooral benieuwd of dit met een mooie opsteker weggespoeld zou kunnen worden. En het zoet der overwinningen smaakte! En dat niet alleen, ook de bijkans frivole wijze waarop deze tot stand kwam zorgde voor tevredenheid in het Activia kamp. De getrotseerde kou was het waard vanmiddag!

   

  Trainer van Dellen had een basisplaats ingeruimd voor Siebe Koers en Lars Hekkert. Lars had de laatste weken al een paar keer gesolliciteerd naar een basisplaats met een goede invalbeurt. Als basisspeler gaf Lars dit een uitstekend vervolg met een opvallend sterk optreden. Benutte zijn uitstekende traptechniek met een groot aantal uitstekende passes over het hele veld.

   

  De eerste fase van de wedstrijd was nog minder gemakkelijk. Vaassen gaf met veel strijd tegenstand. Er kwamen wel wat kansjes voor de thuisploeg. Helaas ontbrak de scherpte in die fase nog wel wat. Met name Glenn Aalderink had de openingstreffer op zijn schoen. Het onvermijdelijke bleef echter niet uit. Een zeer scherp genomen corner verdween via een Vaassen verdediger in het doel. Daarmee was het verzet ook gebroken zo leek het. Simon Zweers liet ook vandaag weer zijn klasse zien en zijn droge schuiver betekende de 2-0. Vaassen lag daarmee al op de rug. Voor de keeper al een teken om al tijd te gaan rekken, wat hem al snel op een gele kaart kwam te staan.

   

  Na rust gooide Activia alle schroom van zich af. Met Guus van Hees die de plek van Glenn in nam was het alleen maar aanvallen geblazen. Het duurde niet lang of de score liep op. Een kopbal van Simon en een fraai schot van Stan van Zweden verdubbelden de score. Een momentje van onachtzaamheid werd (overigens zeer knap) afgestraft door een Vaassense aanvaller.  Niet de laatste treffer van een Vaassen speler. Een tweede eigen goal leverde (na een fraaie treffer van Siebe) de 6-1 einduitslag op. Vaassen eindigde het duel trouwens met 10 man. Een invaller zou naar verluid nagetrapt hebben. De meeste toeschouwers was dit ontgaan, maar de uitstekend leidende scheidsrechter heeft dit ongetwijfeld goed waargenomen.

   

  Een dikke overwinning. Nieuw elan! Dat wilden we zien van Activia en dat zagen we ook. De routiniers die de lijnen uitzetten, de jonge spelers die aanpikken. Het zal grillig blijven, zo was er voorspeld.. Dat kan en mag ook met deze ploeg. En het is voor de Activia supporters te verteren als er ook dit soort fraaie zeges voorbij blijven komen.