ABS 1 - Activia 1 (1-2)

KAMPIOENEN!

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen was beslissend voor het kampioenschap. In de wetenschap dat concurrent Davo waarschijnlijk wel ging winnen van Raalte wisten we vooraf dat winst noodzakelijk was om het doel (het kampioenschap) te bereiken.

Geen eenvoudige opgave want ABS staat niet voor niets derde in de stand en de thuisploeg was absoluut niet van plan om figurant te zijn in Activia’s titelstrijd. Achteraf kunnen we op deze wedstrijd terug kijken als een echte wedstrijd, met alles er op en eraan; reclame voor het amateurvoetbal! (maar natuurlijk vooral leuk wanneer je als overwinnaar van het veld stapt..)

Trainer Hulshof had op Niels Achtereekte na zijn selectie fit, dus inclusief de aanvallers Mikkers en Hameka. Hoe belangrijk dat duo was heeft iedereen die bij de wedstrijd aanwezig was kunnen zien!

Onder het oog van de talrijke supporters (Activia had twee bussen geregeld en er kwamen ook nog zeer velen op eigen gelegenheid) begon Activia gretig. Van ongezonde spanning was gelukkig niet veel te merken en de start wekte vertrouwen. Vooral Wouter was aan de rechterkant zeer actief en direct dreigend. Toch kwam de ploeg op achterstand. Bij de eerste serieuze aanval van ABS werd de bal in de 16 gespeeld waar Dennis Wennink net een stap te laat kwam om de bal te onderscheppen. Hij raakte zijn tegenstander en de scheidsrechter wees naar de stip. De penalty werd feilloos binnen geschoten en Activia moest in de achtervolging. Het duurde even voordat de ploeg zich hersteld had van de tegenslag maar de laatste 10 minuten voor het rustsignaal werd de druk op het Bathmense doel stevig opgevoerd. Dit leverde een paar grote kansen op (Michael Hubner kreeg de grootste) en Mikkers zag een prachtige omhaal net naast het doel verdwijnen. De rust gingen we echter in met een 1 – 0 achterstand.

Na rust kwam het offensief weer op gang maar moest men toch ook beducht blijven voor tegenstoten van de thuisclub die opzichtig probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen en het ritme te verstoren. Net op het moment dat de frustratie de overhand leek te gaan nemen over het gebrek aan geluk in de afwerking viel toch de gelijkmaker. Een prima actie van Wouter bracht de bal bij Bart Wippert en die krulde de bal prachtig richting de bovenhoek.

Met nieuw elan werd nu ook de voorsprong gezocht en een minuut of 7 voor tijd ook gevonden! Na een hele serie van corners, alle van de voet van Hubner, was Mikkers weer precies de spits die we nodig hebben. Hij kopte de bal zelf op de lat boven de doelman en de terugspringende bal werd door hem hard en hoog in het doel geknald. Een enorme ontlading volgde natuurlijk want deze goal leverde ons het kampioenschap op!

In de zenuwslopende slotfase trachtte ABS de bakens nog te verzetten maar de verdediging onder leiding van krijgers Jory Visch en Dennis Wennink hield stand. Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was er een prachtige ontlading met alle meegereisde supporters rondom de spelers en staf. En terug op de eigen Schoapenweide volgde er een prachtig feest met alle emoties die daarbij horen.

Reactie toevoegen

Online weergeven