INLOGGENWEDSTRIJDVERSLAGEN


Turkse Kracht 1 - Activia 1 (0-4)

Activia boekt knappe en overtuigende winst op Turkse Kracht

De laatste wedstrijd voor de winterstop werd gespeeld op het niet al te beste veld van Turkse Kracht op de Rielerenk. Trainer Schuurman kreeg op de wedstrijddag nog een afmelding van de zieke Wouter Hameka te verwerken en ruimde daarom in de voorhoede een plek in voor Jay-Jay van Keijzerswaard. Na het aftasten in de openingsfase creëerde Activia via spits Michiel Mikkers de eerste kansen. Eerst na een verre inworp van Guus Leerkes waarbij hij vrij voor de doelman opdook en even later toen hij van buiten de 16 hard en laag inschoot. De prima doelman van de thuisclub redde echter beide keren.

Na een half uur (de thuisclub had toen al twee keer moeten wisselen) kwamen er ook kansen aan de andere kant. Een kopbal van dichtbij ging via de lat over en even later kon ook doelman Locht (keepte een prima wedstrijd!) zich onderscheiden met enkele goede reddingen. Nadat Michael nog een goede kans had gemist opende Activia toch de score. Het was (niet voor het eerst, noch voor het laatst) wanorde in defensie van de thuisploeg en dit keer wist captain Guus Leerkes te profiteren. Deze verdiende 0 – 1 was ook de ruststand.

Na rust, op het almaar zwaarder wordende veld, slaagde Activia er prima in om in de organisatie te blijven spelen; compact en gedisciplineerd werd er amper ruimte weggegeven. En werd de bal veroverd dan kwam de ploeg er snel uit en waren lichtvoetige spelers als Wippert en Hubner niet af te stoppen door de verdedigers.  Na een uur spelen onderschepte Jarle Visser de bal en stoomde met de bal aan de voet op richting het vijandelijke doel. Precies op tijd legde hij breed op de meegelopen Mikkers en die kon heel eenvoudig de 0 – 2 in de hoek schuiven. Turkse Kracht moest hierdoor nog meer ruimte weggeven en in het laatste half uur had de score nog wel hoger kunnen oplopen dan de uiteindelijke 0 – 4. De derde goal was opnieuw voor Mikkers; dit keer na een rush van Hubner langs de lijn en een voorzet op maat die Michiel simpel kon binnen koppen. En de vierde was weer voor Guus, dit keer na een assist van de ingevallen Siebe Koers.

0 – 4 dus. 3 punten waar de ploeg heel erg aan toe was. 4 doelpunten gescoord in een traditioneel moeilijke uitwedstrijd; en de 0 gehouden achterin. Op de ranglijst staan er nu drie ploegen onder ons en zo gaan we toch met een heel ander gevoel de winterstop in dan waar we om half drie een beetje bang voor waren.  


Activia - Turkse Kracht (4-3)

Albatross - Activia (2-0)

Activia - Colmschate '33 (1-3)

Warnsveldse Boys - Activia (6-0)

Diepenveen 1 - Activia 1 (2-0)

Activia 1 - Spcl. Brummen 1 (1-0)

SV Vaassen 1 - Activia 1 (3-3)

Turkse Kracht 1 - Activia 1 (0-4)

Activia 1 - KCVO 1 (1-3)

Warnsveldse Boys 1 - Activia 1 (6-1)