nieuwsfoto

GEPUBLICEERD OP ZONDAG 19 JUNI 2022

Activia verliest finale en degradeert

De omgekeerde wereld….

Waar afgelopen woensdag na een moeilijk begin en een 2 – 0 achterstand Activia erin slaagde om de baas te worden op het veld en de wedstrijd om te draaien was het nu totaal omgekeerd.

In de finale op een sfeervolle Loenermark accommodatie begon Activia ijzersterk; keer op keer werd de tegenstander afgetroefd en werd de vrije man op het middenveld gevonden. Met name Simon Zweers kon hierdoor excelleren en dat liet hij zien met twee uitstekende goals binnen 20 minuten.

De eerste was een bekeken boogbal over de keeper heen en de tweede een rustige schuiver in de hoek na te zijn vrijgespeeld door Michiel Mikkers. Zo waren er nog meer kansen en toen Siebe Koers een heel grote miste (tegen de paal) leek dat niet direct bepalend. Uiteindelijk was dit echter wel het kantelpunt in de wedstrijd want uit de directe tegenstoot werd het opeens 2 – 1 (i.p.v. 3 – 0 dus…).

De eerste helft verliep na deze opwindende openingsfase verder in evenwicht en gescoord werd er niet meer (al was Siebe er op slag van rust nogmaals heel dichtbij).

De tweede helft was bijna volledig voor Beekbergen. Nu waren zij de ploeg die alle tweede ballen won en daardoor ook steeds het initiatief. Activia slaagde er amper meer in om voetballend het middenveld over te steken en het werd een vechtwedstrijd waar Beekbergen duidelijk beter mee omging.

Na een uur spelen werd de gelijkmaker op het bord gezet en het momentum kon niet meer terug gehaald worden. Activia kwam niet meer in de duels en liet zich voortdurend de kaas van het brood eten. In het laatste kwartier wisten de geelzwarten nog tweemaal te scoren met knappe kopgoals als teken dat de tegenstander fysiek gewoon de baas was op het veld.

Een 2 – 4 nederlaag dus en een bittere teleurstelling voor trainer Richard van Dellen, zijn staf en spelersgroep. Namens Activia feliciteren we Beekbergen met de promotie naar de 3e klasse; wij gaan het een klasse lager doen.

Dank aan alle supporters; en tot volgend seizoen!

Voorlopige Indeling Jeugd - seizoen 2022 - 2023

Activia verliest finale en degradeert