GEPUBLICEERD OP WOENSDAG 15 JUNI 2022

Klarenbeek - Activia

De tweede nacompetitie wedstrijd bracht ons naar Klarenbeek waar de plaatselijke SV ons opwachtte. Een geduchte tegenstander, bekend van verloren oefenwedstrijden en op een haar na kampioen geworden in de 4e klasse.

In een iets gewijzigde tactische opstelling (met Simon Zweers als “10”) begon Activia sterk. Al direct na de aftrap verschijnt Siebe in kansrijke positie maar zijn schot verrast de keeper niet. Klarenbeek kwam wat langzamer op gang en maakte nog niet direct veel indruk. Eenmaal op stoom echter bleek de ploeg heel behoorlijk te kunnen voetballen en Activia werd langzaam achter uit gedrukt. De openingsgoal kwam ongelukkig tot stand toen een bal de 16 werd ingespeeld en Jordy Butter tegen de hand raakte. De scheidsrechter die voor deze wedstrijd was gevonden (en daar laat ik het bij) gaf een strafschop en deze werd benut. Niet lang hierna tastte doelman Danny mis na een corner waardoor de 2 – 0 heel eenvoudig kon worden binnen getikt. Zo werd het van een wedstrijd in evenwicht plots (na 20 minuten!) een zeer moeilijke opgave voor de roodwitten.

Gelukkig beschikken we nog even over spits Michiel Mikkers. Op karakteristieke wijze de 16 van de tegenstander in stormend wist de verdediger niets anders te doen dan hem over de knie te leggen. Ook hier een strafschop dus en diezelfde Michiel schoot deze heel beheerst binnen. Kort voor rust raakte aanvoerder Bart geblesseerd en hij bleek de tweede helft niet te kunnen spelen; Wouter Hameka verving hem op linksbuiten. Ook Niels raakte aangeslagen en moest al vlot naar de kant; voor hem kwam Gijs Koning.

Halverwege de tweede helft kwam Activia enigszins gelukkig op gelijke hoogte toen Mikkers van buiten de 16 uithaalde en de bal via een tegenstander in het doel zag verschijnen. Vanaf dat moment was Activia de baas in het veld en dwong het meerdere kansen af tegen een tegenstander die het meeste kruit al verschoten leek te hebben. Rond de 80e minuut kreeg Activia een vrije trap op de rand van de 16 na een fout op Mikkers en het was voor iedereen duidelijk dat Simon achter de bal moest. En niet helemaal zonder geluk (want ook hier via een tegenstander) ontplofte alles wat Activia was even later toen de doelman voor de derde keer kansloos was.

De hectische slotfase met een bizar lange blessuretijd werd doorstaan met dank aan resoluut verdedigen en zo nodig een uitstekende redding van Danny (zoals op een omhaal va dichtbij!) en zo werd ook deze wedstrijd in de nacompetitie winnend afgesloten.

Nu volgt de finale tegen Beekbergen. Ook een goede ploeg uit de 4e klasse. Zondag gaan we zien hoe het met de fitheid is van “onze jongens” in deze slopende week. Er zullen ongetwijfeld weer veel Activianen afreizen naar (in dit geval) Loenermark om hen aan te moedigen!

Voorlopige Indeling Jeugd - seizoen 2022 - 2023

Activia verliest finale en degradeert

Finale Nacompetitie

Activia - Raalte