GEPUBLICEERD OP VRIJDAG 28 JANUARI 2022

De voetbalcompetities worden hervat!

Afgelopen dinsdag werden op "de persconferentie" weer versoepelingen van Corona-maatregelen bekend gemaakt. De "voor ons" belangrijkste delen we graag met u:

Iedereen mag weer overdag en 's avonds binnen en buiten sporten, zonder tijdslimiet.

De volgende regels gelden:

• Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld
  • Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur
  • Sportkantines mogen weer open, tot maximaal 22.00 uur
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open
  • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het (zaal)voetbal
  • Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

Sportkantines

Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:

• 1,5 meter afstand
  • Kantines moeten uiterlijk om 22.00 uur sluiten
  • Iedereen vanaf 18 jaar dient een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs te laten zien
  • Een vaste zitplaats is verplicht
  • Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht
  • Kantinemedewerkers dienen ook een mondkapje te dragen
  • Bij een afhaal mogelijkheid vervalt de plicht voor het coronatoegangsbewijs en het mondkapje

Coronatoegangsbewijs

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder:

• In de sporthal voor het zaalvoetbal, zowel voor het trainen als voor wedstrijden.
  • In de kleedkamers, toiletten en de kantine

Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, op het veld of in de sporthal, en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.

In de weekenden/ op wedstrijddagen zorgen we voor “Corona toezichthouders” die zichtbaar aanwezig zijn. Hiervoor zijn veel mensen nodig. We maken daar een planning voor. Alle seniorenteams worden ingepland om te ondersteunen bij de controles. Op deze manier wordt de last eerlijk verdeeld en komt het niet, zoals nu, op een heel select groepje neer. Als een team er niet in slaagt om de noodzakelijke begeleiding op een dag te organiseren dan is de consequentie dat de kantine op dat moment dicht zal gaan; we vinden namelijk niet dat we de barvrijwilligers met deze taken mogen opzadelen. Op korte termijn publiceren we de eerste planning voor de komende weken.

- Op trainingsavonden leggen we de verantwoordelijkheid voor controle en naleving van de regels bij de trainer – leider – aanvoerder van elk team net zoals dat nu al het geval was.

Heb je hier vragen over of wil je je individueel of met anderen aanmelden voor een bijdrage aan de controles: meld je s.v.p. bij een van de bestuursleden.

Volgende weegmoment

Het volgende weegmoment van het Kabinet van de maatregelen is over drie weken.

Heel veel plezier allemaal!

v.v. Activia viert groots 90-jarig jubileum

v.v. Activia en Nachtparlement slaan handen ineen

Activia verlengt met Patrick Vader

Sixday gaat NIET door

v.v. Activia contracteert ‘oude bekende’ Bert Grootoonk

Activia kantine is stemlokaal!

Contractverlenging

Winst en verlies voor hoofdmacht Activia

Is er nog voetbal na de dickpic?

De voetbalcompetities worden hervat!