GEPUBLICEERD OP DINSDAG 16 NOVEMBER 2021

Beperkte opening kantine + toezichthouden

De nieuwe Corona maatregelen: we kunnen het niet alleen!

Op 12 november kondigde de regering nieuwe maatregelen aan die het oplevende Covid ’19 virus een halt moeten toeroepen.

Plicht en verantwoordelijkheid

Wij houden ons als club aan de maatregelen. Dat hebben we steeds gedaan; wij als bestuur vinden het onze plicht en verantwoordelijkheid om deze maatregelen uit te voeren en erop toe te zien. We zijn bovendien in overtreding als we dit niet doen. Met een boete of sluiting van het sportpark als gevolg. Maar bovenal willen we toch gewoon met ons allen dat stomme virus uit ons leven bannen? En als de verantwoordelijke mensen in dit land vinden dat dit noodzakelijke maatregelen zijn dan steken wij onze kop niet in het zand. Dan gaan we het organiseren!

Zo gaan we het organiseren

- Publiek is helaas niet meer welkom op ons sportpark. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor wedstrijden (spelers, trainers, leiders, officials, vrijwilligers die er moeten zijn en strikt noodzakelijke rij-ouders).

- De mini’s mogen zonodig begeleid worden in de kleedkamers maar we vragen de ouders om hier zeer terughoudend mee om te gaan. Ouders of begeleiders van kinderen mogen alleen mee naar binnen en helpen bij het omkleden op vertoon van een coronatoegangsbewijs.

- De kantine van Activia is van maandag tot en met vrijdag gesloten.

- In het weekend is de kantine uitsluitend geopend voor teams (inclusief hun kader) als die op ons terrein gevoetbald hebben en voor vrijwilligers die met hun vrijwilligerstaken bezig zijn.

- In de weekenden/ op wedstrijddagen zorgen we voor “Corona toezichthouders” die zichtbaar aanwezig zijn. Hiervoor zijn veel mensen nodig. We maken daar een planning voor. Alle seniorenteams worden ingepland om te ondersteunen bij de controles. Op deze manier wordt de last eerlijk verdeeld en komt het niet, zoals nu, op een heel select groepje neer. Als een team er niet in slaagt om de noodzakelijke begeleiding op een dag te organiseren dan is de consequentie dat de kantine op dat moment dicht zal gaan; we vinden namelijk niet dat we de barvrijwilligers met deze taken mogen opzadelen. Op korte termijn publiceren we de eerste planning voor de komende weken.

- Op trainingsavonden leggen we de verantwoordelijkheid voor controle en naleving van de regels bij de trainer – leider – aanvoerder van elk team net zoals dat nu al het geval was.

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 3 december.

Heb je hier vragen over of wil je je individueel of met anderen aanmelden voor een bijdrage aan de controles: meld je s.v.p. bij een van de bestuursleden.

Het bestuur van v.v. Activia

Voetballen als het kan!