GEPUBLICEERD OP VRIJDAG 24 SEPTEMBER 2021

Corona maatregelen

Vanaf zaterdag 25 september worden corona regels in Nederland versoepeld.

Vanaf zaterdag 25 september worden corona regels in Nederland versoepeld. De anderhalve meter afstand-regel komt te vervallen en daarvoor in de plaats komt er een verplichting om een Corona toegangsbewijs te tonen bij evenementen (Kunst en Cultuur, festivals, professionele sportwedstrijden) en bij Horecagelegenheden (cafés, restaurants EN sportkantines).
Ook sportkantines dus: de overheid verplicht ons hiermee om bij bezoekers van de kantine die gebruik maken van de horeca het corona toegangsbewijs te controleren. Dit is mooi bedacht maar in de praktijk haast onuitvoerbaar. Daar komt "de politiek" met terugwerkende kracht ook achter met als gevolg dat er moties zijn ingediend om wijzigingen aan te brengen in deze regelgeving. Die wijzigingen zijn echter nog niet doorgevoerd met als gevolg dat wij als clubbestuur ons gedwongen zien om maatregelen te treffen voor de komende dagen.

Die bestaan uit het volgende: de kantine wordt een afhaal (doorstroom) locatie. Bezoekers kunnen op het terras zitten of langs het veld en in de kantine hun bestelling plaatsen en dit vervolgens weer meenemen naar buiten om het daar te nuttigen. De kantine wordt op die manier een afhaalpunt en dan is er geen corona toegangsbewijs nodig. Tussen de muren van de kantine is het niet toegestaan eten en drinken te nuttigen. Wel zijn bijvoorbeeld de toiletten normaal toegankelijk.
Het doet krom aan; de regels worden versoepeld maar wij worden met flinke organisatorische problemen opgezadeld. Om ons heen (lokale overheid; buurtverenigingen) merken we dat er heel veel onduidelijkheid en interpretatieverschillen zijn. Echter: wij denken dat we nu op deze manier ons aan de regels houden en onze verantwoordelijkheid nemen om de Corona Pandemie te blijven inperken.
Volgende week kan het weer anders zijn: dat zien en communiceren we dan wel weer.

het bestuur van v.v. Activia

Grote Clubactie 2022