GEPUBLICEERD OP WOENSDAG 30 SEPTEMBER 2020

Update: Maatregelen i.v.m Corona

Zoals u heeft vernomen in het nieuws zijn de†Corona†maatregelen op landelijk niveau verscherpt en dat heeft ook helaas flinke impact op ons (sociale) voetballeven.

Vanaf dinsdagavond 29 september geldt dat alle trainingen en wedstrijden doorgaan zonder toeschouwers en†dat†de kantine is gesloten.†Deze maatregelen geldenminimaal voor drie weken.†Ook tijdens de†trainingen zijn toeschouwers niet toegestaan.

We zullen hier met zīn allen weer een goede invulling aan moeten even en vragen wederom uw begrip en medewerking hierbij.

De formele regelgeving vermeldt het volgende:

Sportvereniging

Voor de sport houden deze maatregelen in dat vanaf vandaag 18.00 uur (29 september) voor een periode van drie weken:

1. geen publiek meer welkom is bij sportwedstrijden en trainingen van zowel profs als amateurs;
  2. sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten na de activiteit zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten;
  3. bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding vallen. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd;
  4. chauffeurs niet onder teambegeleiding vallen als het kind sport op de eigen sportaccommodatie. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken;
  5. sportbeoefening uitgesloten is van de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters vanaf 18 jaar wel;
  6. de regels voor maximale gezelschapsgrootte niet voor kinderen tot en met 12 jaar gelden. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.

Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat iedereen na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Sportkantine
Het doel is om sportbeoefening door te laten gaan, maar te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Daarom is de keuze gemaakt om de sporthoreca te sluiten. Zo kan de sportbeoefening zo lang mogelijk doorgaan.

De sportkantines moeten vanaf vandaag 18.00 uur gesloten zijn. Dit geldt ook voor horeca bij commerciŽle sportaanbieders.

Het bestuur van v.v. Activia wil hier het volgende aan toevoegen:

* vanaf heden mogen de douches in de kleedkamers niet meer worden gebruikt. De kleedkamers zelf wel omdat spelers hun spullen veilig achter moeten kunnen laten. Echter hebben we gemerkt dat de douchegelegenheden onvoldoende ruimte bieden om het douchen op verantwoorde wijze te laten plaats vinden. Bovendien is de regelgeving heel duidelijk in deze: direct na het sporten wordt je geacht de accommodatie te verlaten.

* de massagekamer zal niet op slot gedaan worden zodat die toegankelijk is voor de sportbeoefenaars wanneer dit noodzakelijk is

* op wedstrijddagen zullen wij trachten een toezichthouder aanwezig te laten zijn. Niet in de rol van politieagent, BOA of anderszins. Wel als vraagbaak; wegwijzer en gastheer/dame voor gasten nu de accommodatie verder goeddeels verlaten zal zijn

* er wordt voor elke trainingsavond en wedstrijddag een trainer verantwoordelijk gesteld voor het correct afsluiten van de deur naar de kleedkamers en het uitdoen van licht(mast-)en

* bij uitwedstrijden van teams onder 17 jaar mogen de chauffeurs bij wedstrijden aanwezig zijn; zo staat in de regelgeving. Wij gaan er hierbij zoals altijd van uit dat hier geen misbruik van wordt gemaakt en rekenen op ieders discipline en gezond verstand.

* nogmaals: de kantine is gesloten. Voor iedereen en 24/7 !

Corona update

RABO Clubsupport

Update: Maatregelen i.v.m Corona

Aankondiging nieuwe corona maatregelen

Grote Clubactie 2020

Kantine dicht op zondagmiddag?

Registratie kantine

Hervatten activiteiten

Indeling trainingsveld

Open brief aan onze leden