GEPUBLICEERD OP DINSDAG 28 APRIL 2020

Update Corona nieuws

Op 21 april kondigde het kabinet de eerste stappen aan om decoronapandemie de baas te worden. Deze aankondiging bood het eerstelichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen. In hetverlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voorjeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd enbeheersbaar te gaan sporten.

Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (ruim 300.000 KNVB-leden) van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (bijna 275.000 KNVB-leden) is dit ook toegestaan mits zij wl op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

Tot zover de theorie.

Nu de praktijk:

Het Deventer Groenbedrijf heeft het jaarlijkse zomeronderhoud aan de natuur grasvelden in de gemeente Deventer naar voren gehaald op het moment dat duidelijk werd dat de competities niet uitgespeeld gingen worden. Een logisch besluit waarbij de velden extra tijd en aandacht kunnen krijgen en er bij de seizoenstart na de zomer ook eerder dan gebruikelijk een beroep op die velden kan worden gedaan. Daar hebben we straks dus met ons allen profijt van (waarbij we er even van uit gaan dat normaal competitievoetbal straks weer mogelijk zal zijn). Dit betekent echter wel dat deze velden nu; nu trainingen weer voorzichtig opgestart mogen worden, NIET beschikbaar zijn. De velden zijn extra bemest en worden deze week ingezaaid. Het trainen op deze velden is dus gewoon geen optie.

We zijn als Activia bestuur op dit moment druk in gesprek met de betrokken gemeentes om te kijken of onze leden op een andere plek terecht kunnen in de komende tijd. Immers: de lokale overheden zijn door de landelijke overheid heel nadrukkelijk aangewezen als regiehouders in deze. En let wel: dit probleem geldt niet alleen voor Activia; maar ook voor de andere verenigingen die niet de beschikking hebben over kunstgras en hun natuurvelden in onderhoud hebben zien gaan. Als dit overleg ons mogelijkheden biedt dan zullen we die met beide handen aangrijpen, vanzelfsprekend rekening houdend met de restricties die eraan verbonden zijn. Immers: onze gezondheid is nog steeds het aller belangrijkste en de algemene richtlijn: blijf zo veel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als het echt nodig is, is onveranderd van kracht! We snappen het enthousiasme nu er weer wat beweging is toegestaan maar hier zijn wel duidelijke voorwaarden aan verbonden.

Als we nieuws te melden hebben dan hoort u van ons!

Corona update

RABO Clubsupport

Update: Maatregelen i.v.m Corona

Aankondiging nieuwe corona maatregelen

Grote Clubactie 2020

Kantine dicht op zondagmiddag?

Registratie kantine

Hervatten activiteiten

Indeling trainingsveld

Open brief aan onze leden