GEPUBLICEERD OP WOENSDAG 1 APRIL 2020

Open brief aan onze leden

Vandaag is naar al onze leden (waarvan we een email-adres hebben dat in gebruik is...) een mailing verstuurd. De inhoud ervan kunt u ook hier lezen.

Beste Activianen,

We leven in een bizarre tijd die ons op allerlei manieren bezig houdt en hindert om onze dagelijkse en wekelijkse rituelen en vaste programma’s te volgen.

Ik heb het daarbij natuurlijk over het Corona virus en de manier waarop dat onze maatschappij ontwricht of zelfs lam legt. Voetbal is daarbij natuurlijk een bijzaak; maar wel een die velen van ons
raakt.

Ik wil allereerst al onze leden die persoonlijk of in hun zeer naaste omgeving te maken hebben met Corona geďnfecteerden heel veel sterkte wensen. En, je hoort het vaak de laatste tijd, maar nu ook
van mij: pas op je zelf en zorg ook goed voor je naaste omgeving!

Vandaag, 31 maart, maakte de KNVB (na besluitvorming vanuit de overheid) bekend dat het lopende seizoen niet zal worden afgemaakt. Ook zullen er geen eindstanden worden opgemaakt en dat betekent geen kampioenschappen, geen promoties en geen degradaties. Dat is een begrijpelijke,
en onvermijdelijke, keuze zo vinden wij. Ook al is het natuurlijk gewoon heel jammer en
vervelend voor allen die zo graag voetballen en dat nu een half jaar (?) niet in clubverband kunnen doen. En voor ouders en andere liefhebbers en supporters die hun wekelijkse gang naar het complex nu niet kunnen maken. De onderlinge saamhorigheid, de gezelligheid, het met elkaar ouwehoeren, kortom het verenigingsleven is stil gevallen en dat missen we allemaal.

Toch zitten we nog niet helemaal stil. De kantine is de afgelopen weken behoorlijk opgeknapt. De elektra is vernieuwd (een langgekoesterde wens!) en er is een compleet nieuw (zwart systeem-)plafond
geplaatst inclusief LED spotjes en plafondspeakers. Het ziet er prachtig uit en ik zou graag willen dat ik het u snel kon laten zien…

U kunt dus deze maanden geen gebruik maken van ons complex; het is niet anders. Toch zullen wij de contributie blijven innen en dat wil ik graag even toelichten. Onze vaste lasten, waarbij de huur van de
accommodatie de grootste (maar niet enige) kostenpost is, gaan gewoon door. De grondeigenaar waar wij de grond van huren zegt niet opeens: Activia: het is een moeilijke tijd dus laat die huurverplichting maar even zitten. Zo werkt het niet. En bovendien: het lid zijn van een vereniging, onderdeel zijn van het verenigingsleven, brengt ook met zich mee dat we gezamenlijk de lasten dragen en verdelen. Mochten er leden zijn die door alle maatregelen en dingen die gebeuren grote problemen ervaren bij het betalen van de contributie vraag ik hen contact op te nemen met penningmeester Jaap Broeils of ondergetekende. Een oplossing is dan ALTIJD te vinden!

Ik noemde al de huur van de grond. In de ALV van afgelopen december hebben we u verteld waar we staan in de onderhandelingen met de grondeigenaar en hebben we u beloofd u van de voortgang in dat proces op de hoogte te houden. Welnu: die onderhandelingen lopen nog steeds. Van beide kanten zijn er voorstellen gedaan en we zijn nog in gesprek hierover. Ik kan u dus nog geen uitkomst melden; slechts dat er hard aan wordt gewerkt!

Een ander proces waar we in zitten en wat in die ALV uiteen werd gezet is de eventuele overgang van het “een Deventer vereniging zijn naar een Voorster vereniging worden”. Ook dit proces is nog
niet afgerond en dus nog in voortgang. Hopelijk kunnen we voordat het nieuwe seizoen begint nog een extra ALV uitschrijven om een besluit als club te bekrachtigen.

Via dit bericht willen wij u op de hoogte brengen en meenemen in de zaken die op dit moment spelen. Maar vooral ook wil ik u en ons heel veel sterkte en gezondheid toewensen. Blijf gezond; en pas op
uzelf!

Met heel hartelijke groet,

Namens het bestuur van de v.v. Activia